2012. március 21., szerda

Vasárnapi ebéd

Régen jártam erre. Ennek több oka is van. Egyrészt elég mozgalmas hétvégénk volt, másrészt nem akartam húsos posztot feltenni, de a "nem húsos" ételeinkről végül nem készült fényképes dokumentáció.
Vasárnapra maradt egy darab hús bepácolva a Franconak készült ünnepi menüből, s azt készítettem el magunknak zelleres krumplipüré társaságában. Őszintén szólva, ha nem pihent volna elkészítésre várva a szűzpecsenye a hűtőben, akkor egészen biztosan nem hús készült volna, mert már nagyon elegem volt belőle, de veszni nem hagyhattam, hát megettük.


Pácolt szűzpecsenye forró ketchuppal és zelleres krumplipürével

20 dkg (4 szelet) szűzpecsenye az előző posztban leírtak szerint pácolva
1 ek olaj a pácból
2 tk konyak (elhagyható)
fél dl víz

4 db krumpli
fél zellergumó
őrölt bors
5-6 dkg vaj
2 dl tej


A szűzpecsenyék mindkét oldalát serpenyőben - az 1 ek olajon -, 2-2 percig hirtelen megsütöttem, majd tűzálló tálba szedtem őket, s a pácból a hagymát rátettem, meglocsoltam a konyakkal, ráöntöttem a vizet, s alufóliával letakarva sütőben készre sütöttem.
A burgonyát, zellert megpucoltam, felkockáztam, sóztam, majd puhára főztem. Alaposan összetörtem a zöldségeket, majd hozzátettem a vajat, s a borsot, s addig kevertem, míg a vaj elolvadt. Ilyenkor lehet még sózni, ha esetleg szükséges. Hozzáöntöttem a tejet és habosra kevertem (míg kifehéredik).


Tálaláskor a húst leöntöttem egy kevés forró, házi ketchuppal. Jól sikerült. Múzs el volt ragadtatva.
Részemről ennyi: elég a húsból!

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a nemrég indult blogodhoz, az ételekhez. Tetszik a blogod megjelenése, s szépek a fotók is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Jól esik a dicséret! Remélem, a későbbiekben is számíthatok Rád olvasóként és kritikusként egyaránt.:)
      Szép napot kívánok!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...