2022. március 14., hétfő

Amikor a szeretet a tányérra kerül, avagy a szívecskés tükörtojás

Aki főz, s szeret is főzni, általában szeretetből készít ételt. Nálunk van egy olyan - álatlában vacsora -, amit mindenki szeret. Egy nehéz nap után, mikor valamelyikünk nyűgös, mert sok volt a feladat, összerúgta a port valakivel, igazságtalanság érte, jól esik a tányérra vinni egy kis napsugarat, mosolyt, szeretetet. Ennek kifejezésére és a családi gondoskodás jelképeként szoktam ezt az ételt készíteni.Szívecskés tükörtojás

fejenként 2-3 virsli

minden virslihez egy tojás

fogpiszkáló

2 ek. olaj


A virsliket hosszában átvágom úgy, hogy egyik végénél egyben maradjon. "Kifordítva" visszahajtom a szétvágott részeket, így az egyben lévő rész belülre kerül. A végeket egy fogpiszkálóval rögzítem.

Serpenyőbe teszem az olajat, beleteszem a virsli-szíveket, majd mindegyikbe egy tojás kerül. Nem baj, ha kifolyik a virsli alatt, így is klasszul mutat majd.

Fedő alatt készre sütöm. Mi szeretjük, ha folyik, nem sül meg egészen. Zöldségekkel, fűszernövényekkel szoktam feldobni a tányért, azért tálalás előtt a fogpiszkálókat vegyük ki, a sült tojá már összetartja a részeket.Annyit elárulok, mikor kiteszem az asztalra - bármi történt is aznap - mosolyt csal az arcokra.

Kellemes, szeretetben gazdag, szép hosszú hétvégét kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...