2022. március 9., szerda

A kilenc éves vacsorát főz

Igyekszem életre nevelni a fiam. Megtanítom neki a kedvenc ételei elkészítését, illetve olyan gyorsan elkészíthető ételeket mutatok neki, amivel bármikor "villanthat" majd a barátainak, ha oda kerül a sor. 

Szerencsére még nem tartunk itt, de fontosnak tartom, hogy gond nélkül boldoguljon a konyhában. Így történt, hogy currys csirkét főzött vacsorára. A rizs az én, illetve a mikró dolga volt.

Nem igazán engedtem eddig nyers húshoz nyúlni, de most már eljött az ideje, tud felelősen gondolkodni, tudja, hogy kezet kell mosni. A vírus, talán erősítette is ezt a fajta érzékenységét.

A késsel való bánást már régen megtanulta, kiválóan szeletel hagymát, zöldségeket, s most a hússal is könnyen elboldogult.Azért nem bonyolítottuk túl, kész currys alapot használt a Fiatalúr. Kezdetnek ez bőven megteszi.

Currys csirke

fél kg csirkemell filé csíkokra vágva
2 ek olívaolaj
1 ü Uncle Ben's Curry szósz

Megpirította a csirkét az olajon kis sóval, majd ráöntötte a szószt és alaposan felforralta. Ennyi az egész. Néha kell valami "mű" étel is, ami gyorsan megvan.Végtelenül büszke vagyok rá, lesz még recept tőle is. Ez a csirke pedig isteni finom lett!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...