2022. március 12., szombat

A virslis bigyó

Nos, ennek a végtelenül egyszerű sós süteménynek nálunk története, sőt hagyománya van. Nagyláb ugyanis bármilyen formában - hidegen, nyersen, főzve, sütve, egészben, karikázva, akárhogy - és mennyiségben képes virslit enni. Igyekszem nagyon odafigyelni - virsli tekintetében is -, hogy megfelelő minőségű legyen, ergo legyen benne lehetőleg 80% hús. Hogy kisssé tartalmasabbá tegyem, tésztába szoktam csavarni, amit másnap el is tud vinni az iskolába tízóraira.


Virslis "bigyó"

1 csomag (reklám helye) Aldis koktélvirsli - 18-19 db van benne

1 vajas tészta

mustár/ketchup - adagonként kb egy bő teáskanálnyi

1 tojás


A tésztát kitekerem, rajta hagyom a sütőpapíron, amibe be van csomagolva, s egyből a tepsibe teszem. Általában 15-18 részre vágom. A téglalapok közepére mustárt, vagy ketchupot nyomok, ráültetem a koktélvirslit, ráhajtom a tésztát és az illesztéssel lefelé helyezem a sütőlapra. Nem érdemes vacakolni az elhelyezéssel, ahogy sikerül. 

Minden csomagra késsel 3 csíkot vágok, majd a felvert egész tojással való kenés következik.



170 fokon 15 perc alatt elkészül.

Villámgyors vendégváró, vagy szuper tízórai, esetleg egy gyors, azonnal elfogyó vacsora.

Próbálják ki, megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...