2018. február 13., kedd

Mert zöldség nélkül nincs hús.. Megint egy gyors vacsora

Mint tudja az engem régóta követő kedves Olvasó, fanatikus zöldségimádó vagyok. Alapvetően szeretem a húsos ételeket, de valahogy zöldség nélkül egyik sem esik jól. Ráadásul a hús meglehetősen drága - most már a zöldség is, tudom -, mégis egyensúlyt lehet teremteni - testben és pénztárcában is - azzal, ha 1/3-2/3 arányban használjuk a fenti alapanyagokat.

Szeretem a gyorsan elkészíthető ételeket, nem használok konzerv zöldségeket, mert a fenlöntőlétől a hátamon is feláll a szőr, illetve nem tudom, mi van benne, tehát marad a saját, a friss, vagy a fagyasztott verzió. Ráadásul Mr. Kardos és az én emésztőrendszerem sem vesz be akármit, megegyeztünk tehát abban, hogy lehetőség szerint azt esszük hét közben is, ami a konyhánkból kikerül. Így kétnaponta esténként főzök. Általában gyorsakat, ezért lehet nálam "sok" gyorsan elkészíthető, de legalábbis nem mellette állós ételt találni.


A mai egy gyors zöldséges-húsos ragu

25 dkg csirkemell filé
4 csík szeletelt bacon, vagy sonka (mindegy, valami füstölt)
25 dkg zöld hüvelyű zöldbab (fagyasztott volt)
15 cm póréhagyma
2 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 dl laktózmentes tejföl (ez nem muszáj, csak miattam..)
1 ek olívaolaj
só, bors

A húsokat csíkokra, a pórét, sárgarépát gyufaszálra vágtam. Az olajon megpirítottam, a húst és a szalonnát, majd mehetett bele az összes zöldség, az összetört fokhagyma, s a fűszerek. Nem tettem alá vizet, a fagyasztott babból kijön egy csomó lé. Kb.15 perc alatt kész, ilyenkor a hús már jó az elősütésnek köszönhetően, a zöldségek még ropognak. Belekevertem a tejfölt, egyet rottyan és kész is!


A képek nem lettek túl jók, s talán kicst mindenkinek a Chocito reklám jut eszébe, miszerint ronda és finom, ezt nézzék el nekem.

Rizzsel tálaltam. Gyors és finom. Próbálják ki!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...