2018. február 4., vasárnap

Megkésett névnap, azaz a zöldfűszerek nyers mennybemenetele

Recept nincs, a képek önmaguklért beszélnek. S aki kíváncsi a mondandómra, a szöveget is olvassa el. Érdekelne az Olvasó véleménye. Érdekes téma.

Kedves barátnőm Gyöngy egy hatalmas, saját termesztésű fűszernövény csokorral lepett meg névnapomra. Ugyan az alkalom augusztusban elmúlt, szeptemberben kaptam meg a friss zöldeket, mégis kimondhatatlan nagy volt az öröm. S nem főzve, sütve került a tányérunkra, hanem nyersen, minden vitamin és tápanyag forrását tekintve elérhetően! 


Nekem az a hitvallásom, ha a szervezetünket folyton mesterségesen előállított vitaminokkal/táplálékkiegészítőkkel bombázzuk, ellustul és nem vonja ki a tápanyagokat az ételből, nyers, friss zöldségekből, gyümölcsökből. Ezért arra presszionálom a családomat és az engem körülvevőket, hogy tessék nyers dolgokat IS enni. Persze októbertől márciusig én is szedek például C vitamint, tehát nem vagyok ellene a táplálékkiegészítőknek, de fontosnak tartom a természethez és a szervezetünkhöz való egészséges hozzáállást. Ebbe az is beletartozik, hogy télen nem eszem dinnyét. Igyekszem szezonális dolgokat fogyasztani, ami nyilván a családomra is igaz, mert általában én vásárolok, de a listát legalábbis én írom össze. Élhető életmód, ezt Mr. Kardos is megmondhatja, pedig ő küzdött az elején a "túl sok" zöldséggel.


Persze azt is fontos szem előtt tartani, hogy ki milyen vércsoportú. Nagyláb és én A, Mr. Kardos 0 vércsoportú. Mi zöldségevők vagyunk, míg családunk felnőtt féri tagja húsevő és kemény fizikai munkát végez. Ne aggódjon a kedves Olvasó, nem sanyargatom az uramat, kap ő húst, csak kapja mellé a rostot és a vitmaint is.


Szerencsére Nagyláb nem ódzkodik a levelektől, fűszerektől, zöldektől. Mr. Kardost néha győzködni kell, de ő jó bírja a kiképzést, egyre több salátát, zöldet hajlandó megenni.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...