2018. február 14., szerda

Kelbimbó rakva

Ha véletlenül megkérem Mr. Kardost, hogy vásároljon be helyettem, mindig csempész a szatyorba fél-egy kiló kelbimbót. Ezzel alapvetően nincs is gond, bár a pucolását nem szeretem, nade ki kell találni valami új fogást, hiszen nem ehetünk mindig levest, vagy pároltat. Én a morzsás változatokat nem szeretem, a zöldség a kenyérrel valahogy nem, de miután a napokban ismét 1 kg kelbimbó landolt a hűtőben, előfordulhat, hogy bevetem azt is.


A rakott ételek nálunk nagy kedvencek, gyakran is készítek. S mint említettem, nem akartam levest készíteni ismét a kelbimbóból, így rakott lett.

Rakott kelbimbó

6 közepes burgonya
5 dkg vaj
2 dl tej (vagy több, ha a krumpli többet vesz fel)

30 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
bors
1 ek. olaj

50 dkg kelbimbó
10 dkg sajt

A burgonyából pürét főztem, a húst az olajon, hagymán megpirítottam, fűszereztem, közben a kelbimbót megpároltam sós vízben. Hőálló tál aljára tettem a kész burgonyapürét, rá a húst, rá a kelbimbót, majd az egészet megszórtam reszelt sajttal és összesütöttem.


Sikere volt, ízlett mindenkinek. Próbálják ki!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...