2013. november 1., péntek

Babakonyha - amikor már mehet a glutén

Előre bocsátom, nem csak babáknak szóló ételeket fogok posztolni a következőkben, de elő fog fordulni ilyen is, a helyzetből adódóan. 

Elérkeztünk Nagyláb fejlődésének azon pontjára, amikor már a kezébe veheti, megforgathatja és összerágcsálhatja a kifli-, vagy kenyér csücsköt. Ezek a péksütemények azonban tartalmaznak pár olyan dolgot is, amit én még nem szívesen adnék MÉG a gyermekemnek. "Szintén zenész" anyukától hallottam a receptet. Ő sem próbálta még, én pedig vettem a bátorságot és rákérdeztem a védőnőnél, szabad-e? Zöld utat kaptam, hát belevágtam.
 


Keksz babáknak

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 db közepes alma
2 ek olívaolaj
annyi víz, amennyivel formálható lesz a tészta



A sütőt 200 fokra előmelegítettem. A lisztet tálba öntöttem, az almát meghámoztam, lereszeltem, hozzáöntöttem az olajat, s körülbelül 1 dl vízzel összegyúrtam. Formáztam, majd 20 perc alatt készre sütöttem. Én golyókat csináltam belőle, de kis lepényt kellett volna, mert a közepe puha maradt, morzsalódik. A következő adaggal majd így teszek. Dobozban, hűtőben egy hétig eláll.

A célközönség, azaz Nagyláb jól vette a lapot, láthatóan ízlik neki. Tegnap elvittem a hűtőhöz,  kinyitottam a dobozt, s ő maga zsákmányolt egy sütit magának, majd jóízűen a szájába tömte. Mi is megkóstoltuk, nem rossz. Próbálják ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...