2013. november 1., péntek

Babakonyha - amikor már mehet a glutén

Előre bocsátom, nem csak babáknak szóló ételeket fogok posztolni a következőkben, de elő fog fordulni ilyen is, a helyzetből adódóan. 

Elérkeztünk Nagyláb fejlődésének azon pontjára, amikor már a kezébe veheti, megforgathatja és összerágcsálhatja a kifli-, vagy kenyér csücsköt. Ezek a péksütemények azonban tartalmaznak pár olyan dolgot is, amit én még nem szívesen adnék MÉG a gyermekemnek. "Szintén zenész" anyukától hallottam a receptet. Ő sem próbálta még, én pedig vettem a bátorságot és rákérdeztem a védőnőnél, szabad-e? Zöld utat kaptam, hát belevágtam.
 


Keksz babáknak

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 db közepes alma
2 ek olívaolaj
annyi víz, amennyivel formálható lesz a tésztaA sütőt 200 fokra előmelegítettem. A lisztet tálba öntöttem, az almát meghámoztam, lereszeltem, hozzáöntöttem az olajat, s körülbelül 1 dl vízzel összegyúrtam. Formáztam, majd 20 perc alatt készre sütöttem. Én golyókat csináltam belőle, de kis lepényt kellett volna, mert a közepe puha maradt, morzsalódik. A következő adaggal majd így teszek. Dobozban, hűtőben egy hétig eláll.

A célközönség, azaz Nagyláb jól vette a lapot, láthatóan ízlik neki. Tegnap elvittem a hűtőhöz,  kinyitottam a dobozt, s ő maga zsákmányolt egy sütit magának, majd jóízűen a szájába tömte. Mi is megkóstoltuk, nem rossz. Próbálják ki!

1 megjegyzés:

 1. Kedves webmester,


  Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

  Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

  Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

  Üdvözlettel,
  info@osszesrecept.hu

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...