2019. március 5., kedd

Hamburger kint és bent - mert nem csak tortát eszünk

Az utóbbi két bejegyzés a születsénapokról és tortákról szólt. A mostaniban két hamburger lesz terítéken. Egyfajta visszatkeintés ez, hiszen az egyik nyáron, parázson készült a kertben, a másik ősszel, bent a meleg lakásban. Bár nagyon hasonló a két húspogácsa, a füstös íz miatt zongorázni lehet a különbséget.

A hamburgernél az ízt a húspogácsa összetétele és a zsemle dönti el. A húspogácsát mindenki úgy fűszerezi, ahogy szeretné, az enyém így készült. Az első képen a kinti variáció látható.



Húspogácsa:
50 dkg darált sertéshús
50 dkg darált marhahús
1 nagy fej hagyma
1 tk méz
frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem apróra vágva
4 zsályalevél apróra vágva
2 cl konyak
2 tojás

A kerti grillezéskor sikerült hamburger bucit vennünk. Olyan igazi, édeskés, fénylő barna tetejűt. Csak megrendelésre csinálják, egyébként nincs a pékségben, de szerencsénk volt, nem vitték el az összeset, így tudtunk szerezni. Idén - még így a grillszezon előtt - megkérdeztük, hogyan lehet rá előjegyezni és az ifnromációt talonban is tartjuk. Nemsokára lehet izzítani a tüzet, grillt, bográcsot.

Az itthonihoz vettem klasszik amerikai hamburger zsemlét. Mondanom sem kell, nem volt ugyanaz az élmény. Sebaj, mindjárt itt a nyár.


A zsemléket megkentem majonézzel, sok friss saláta került rá, majd lilahagyma, paradicsom, uborka és még a grillen rásütöttük a sajtot. Tetejére ketchup, mustár dukál.

Ugye már az Olvasó is várja a tavaszt/nyarat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...