2016. június 14., kedd

Spárgakrém leves

Szeretem a spárgát. Sokféle étel elkészítéséhez jó alapanyag. Lehet rakottként, levesként, pároltan köretként, ragukba, tésztákhoz is használni. Jellegzetes íze van ugyan, de nagyon egészséges, kiváló vesetisztító, s nagyon alacsony a kalória értéke.

Az, hogy a szakács zöld-, vagy halványított spárgát használ, már pusztán kedv kérdése. Én régebben csak halványítottat ettem, de mostanra inkább a zöld spárgát helyezem előtérbe. Mutatósabb és ízesebb is.


Gyors, egyszerű levesre vágytam. Olcsón lehetett kapni zöld spárgát, s azonnal jött az ötlet, hogy leves lesz. Nem tettem bele se tejszínt, se rántást. Jobb' szeretem így, mégis tartalmas a maga nemében.

Spárgakrém leves

1 csomag zöld spárga
1 db nagyobb krumpli
1 db zöldhagyma
bors
húsleves, vagy vízben oldott húsleves kocka

A spárgákat megmostam, majd egyet a kezemben tartva eltörtem. Ahol törik, ott még nem fás, a leeső végét el lehet dobni. Ugyanott vágtam el a többi sípot is, ahol az első törött, majd 2 cm-es darabokra szeltem, s betettem a lábosba. Hozzátettem az apróra vágott zöldhagymát és a feldarabolt burgonyát, majd felöntöttem a levessel, sóztam, borsoztam, s puhára főztem. A végén botmixerrel összeturmixoltam és kész is.

Könnyű, egészséges, elronthatatlan leves, amit a fiam is nagyon szeret. Próbálják ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...