2022. április 26., kedd

Pácolt sajt és medvehagymaNem bírunk betelni a kecskesajttal. Amikor csak lehet, kérek J.-től kecsketejet. Legutóbb natúr sajtot készítettünk, s rozmaringos olajban, lilahagymával, fokhagymával, koktélparadicsommal bepácoltuk. 1 hét és lehet is fogyasztani. Pár nap alatt elfogy, ez biztos.


Nem kell ám feltétlenül kecskesajtból készíteni. Ha camambert sajtból készül, akkor hermelinnek hívják. Bármilyen sajttal érdemes kipróbálni a pácolást. Pirítóssal, vagy friss kenyérrel - utóbbival az olívaolajat is ki lehet tunkolnia  tányérból - isteni reggeli, vagy vacsora. Tessék, csak tessék!

Azóta készítettünk csak hagymás verziót is, chilis olajban eltéve. A megajándékozott még nem nyilatkozott, bízunk benne, hogy elnyeri a tetszését.


A címből eredően biztosan várja az olvasó, hogy medvehagymás sajttal is előrukkoljak. Nos, nem erről lesz szó! Egyik este valami gyorsat szerettem volna készíteni. Előkaptam egy kis csirkemellet, amit csíkokra vágtam, majd egy kevés olívaolajon megpirítottam. Feldaraboltam a hűtőben bujkáló cukkinit (amit főzőtöknek árultak), amit a húsra téve összepároltam, s fűszerként medvehagymát és sót tettem az ételbe. A végén kanyarítottam rá néhány evőkanál telfölt, s masni tészával tálaltam. Én rizst szerettem volna, de Mr. Kardos és Nagyláb a tészta mellett tette le a voksát. A kész ételt nem sikerült lefotózni, mert hipp-hopp elfogyott.


A medvehagyma fokhagymás ízét nagyon szeretem. Nem szabad belőle túl sokat használni, mert mindent elnyom. Ez alól kivétel, ha valaki pesto-t készít belőle.

Próbálják ki mindkettő, érdemes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...