2013. május 26., vasárnap

Hókifli

Dóri barátnőmtől kaptam egyszer ezt a receptet. Azóta is gyakran csinálom, mert kiadós és olcsó. Karácsonykor mindig készítek, s ajándékba is szívesen adom, mert jól mutat kis celofán zacskóban, vagy kosárkában, néhány csokis keksszel, vagy egyéb, színesebb süteménnyel társítva.


Hókifli

35 dkg liszt
25 dkg margarin, vagy vaj (én ehhez margarint szoktam használni)
1 kis pohár tejföl
2 cs. vaníliás cukor
1 csipet só

savanyú lekvár

porcukor a forgatáshoz


A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót, majd az egészet elkeverjük. Beledaraboljuk a zsiradékot, s a száraz résszel alaposan elmorzsoljuk. Ezután hozzátesszük a tejfölt, s a tésztát simára gyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe, hogy könnyebb legyen később dolgozni vele.
A kihűlt tésztát 4 részre vágjuk, majd egyenként 1-2 mm vastagságú köröket nyújtunk belőle. A köröket további 8 részre, azaz háromszögekre osztjuk. Megkenjük - lehetőleg szilárd - lekvárral a vastag szélénél, s feltekerjük, mint egy kiflit. Kenetlen sütőlemezre tesszük, s addig sütjük, míg enyhe színt kap a kiflik teteje. Még forrón porcukorba forgatjuk.

Nálunk nagy sláger, próbálják ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...