2012. szeptember 5., szerda

Ismét egy gyors vacsora

Szeretem azokat az ételeket, amik percek alatt összeüthetők, s melyeket kedvemre variálhatok. A sokféleség illúziója a megunhatatlanság és változatosság varázsát kelti bennem. Jöjjön most is egy ilyen étel. Gyors, laktató és finom. Ezernyi variációt el tudok képzelni a töltelék milyenségét tekintve. Kerülhetne bele hagyma, fokhagyma, sonka, vagy szalonna, pritaminpaprika, szárított paradicsom, de akár tonhal is. Nem csigázom tovább az olvasót. Vágjunk bele.


A nyári hőség egyik napján Múzs meggyötörten, nyűgösen, fáradtan érkezett haza a munkából. Láttam rajta, abban az állapotban van, mikor nyugalom és némi kényeztetés kell neki. Gondoltam, haladjunk sorjában, első legyen a nyugalom. Míg vett egy hűsítő-frissítő zuhanyt, addig én gyorsan összeütöttem neki néhány töltött burgonyát paradicsomos kefires öntettel.

Töltött krumpli

2-3 db burgonya (a mennyiség a fogyasztó igényétől függ)
1 dkg vaj
petrezselyemzöld
2-3 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is, nekem trappista volt otthon)
csipet só
csipet őrölt kömény
csipet őrölt bors
1 dl kefir 
2 koktélparadicsom

A paradicsomot apróra vágtam, s egy kis tálban összekevertem a kefirrel, majd betettem a hűtőbe. A krumplikat alapos mosás után - ám hámozás nélkül - fedeles jénai tálba tettem, s 8 perc alatt 750 Watton megfőztem. Félbe vágtam őket, majd kikapartam a húsukat, amit egy tálba tettem és összekevertem a fűszerekkel, vajjal, apróra vágott petrezselyemmel, a sajt harmadával, majd visszatöltöttem a masszát a héjakba. Sütőlemezre sorakoztattam őket, s a maradék reszelt sajtot elosztottam az egyes darabok közt. A sütőt grill fokozatra állítottam és pirulásig sütöttem.

Zuhanyból immáron frissen, s jobb kedvvel kilépő Múzs nagy örömmel vette az illatozó vacsorát, amihez bónuszként járt egy pohár ital is. Az evés végeztével elégedetten, s mosollyal az arcán dőlt hátra a kanapén. Az elgyötörtség elpárolgott, helyét a nyugalom vette át.


S még mondja valaki, hogy a férfiakhoz nem a hasukon át vezet az út ;). Még ha csak részben is.
Próbálják ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...