2017. április 19., szerda

Ha húsvét, akkor répatorta - a tuti recept!

Van két étel, amit minden húsvétkor elkészítek - a csülkös bableves és a répatorta. 
Répatortából már olvashattok nálam receptet, de most a zemagazin.hu-n találtam meg a tuti és ez marad! Bár én krémet nem töltöttem bele, így is isteni lett!


Répatorta

15 dkg vaj
20 dkg cukor
3 dkg vaníliás cukor
4 tojás
35 dkg reszelt sárgarépa
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
1 dl olívaolaj
25 dkg liszt
1 csapott tk szódabikarbóna
2 púpozott tk. sütőpor
1 kk só
1 tk őrölt fahéj

a díszítéshez:
1 tábla fehér csokoládé
5 dkg vaj
tojás drazsé (én csak jelly beans-t kaptam, de jó lett)

A vajat és a cukrokat habosra kevertem, majd egyesével hozzáadtam a tojásokat. Ezután beletettem a diót, mazsolát, olajat, alaposan összekevertem. Végül jöhetett a liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só, fahéj.
Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
Kiöntöttem, majd mikor kihűlt, a csokit felolvasztottam, majd elkevertem benne a vajat és a sütire öntöttem. Mikor  kicsit megdermedt, de még nem egészen, akkor rátettem a színes cukordíszt.


Életem legfinomabb répatortája és napokkal később is friss, porhanyós maradt a tészta.
Próbálják ki, érdemes! Köszi, Fördős Zé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...