2017. február 22., szerda

Maradék újratöltve

Mindenkivel előfordult már, hogy keletkezett maradék. Egy fél adag pörkölthöz nem csinálok köretet, mert az magában kevés, ilyenkor két lehetőség van: azonnali újrahasznosítás, vagy némi fagyasztóban történt pihentetés utáni felhasználás. A mostani étel az utóbbi megoldás eredménye.


Kaptam egy nagy adag vadhúst, amiből pörkölt készült borókásan, vörösborosan, s megmaradt. Nem bántam, mert Hildus születésnapja közeledett, s megígértem neki, hogy torta helyett majd ezt kapja, mert nagy rajongója. Az elkészítése borzasztó egyszerű, s nem is drága fogás, mert mindössze néhány gyökérzöldség kell hozzá, s egy kis leveles tészta.

Raguval töltött batyu

maradék pörkölt
1 nagy sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 kisebb zeller
1 tojás a kenéshez

A gyökereket vastagabb karikákra vágtam, pörköltet kimelegítettem, majd együtt főztem őket egy kis víz hozzáadásával, míg közepesen puhák lettek a zöldségek. Nem kellett fűszerezni, mert a pörkölt megízesítette az egész ételt. Hagytam kicsit hűlni. A tésztát kinyújtottam, belehalmoztam a tölteléket, megtekertem a csücsköket, majd megkentem tojással. Előre melegített 170 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöttem.


Bármilyen pörkölt, akár sült hús apróra vágva is jó hozzá, a zöldségek variációja pedig kimeríthetetlen, csak a fantáziánkon múlik. Nekem ez a gyökeres változat vált be, de mindenki készítse ízlése szerint.

Salátával szoktam tálalni, főételnek is kiváló. Hildus nagyon örült!
Próbálják ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...