2016. március 11., péntek

Nyár a tavaszban

Borognós napokon jól esik egy kis melegre, fényre gondolni, s jönnek az ízek is hozzá. Nem is kell sok minden, csupán néhány zöldség. Ezen felbuzdulva hónom alá csaptam Nagylábat, s bevásároltunk. Paradicsom, cukkini, tortellini került a kosárba, majd közösen elkészítettük ezt a végtelenül egyszerű, nyarat idéző vacsorát.
 
 
Tortellini sült zöldségekkel
 
1 cs tortellini (mi sonkást vettünk, de teljesen mindegy)
6 db nagy paradicsom
2 db kisebb cukkini
4-5 gerezd fokhagyma
bors
2 ek olívaolaj
 
A zöldségeket nagyobb darabokra vágtuk, a fokhagymát felszeleteltük, só, bors, s végül az olívaolaj került a tepsibe, majd alaposan összekevertük. Fedetlenül 200 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt elkészült. Közben kifőztük a tortellinit.
 
 
A sütőből kivéve kanállal összenyomkodtam az elkészült ételt, a felét a tortellinire öntöttem, a másik felét lefagasztottam.
 
 
A fagyasztott adagot egy héttel később pirítóssal megettük.
 
Próbálják ki! Ha másért nem, mert hidegben, esőben jól esik, ha a sülő zöldségek édeskés illata betölti a lakást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...