2016. március 14., hétfő

Csőben sült karfiol

Nagyon szeretem a káposztaféléket, a karfiolt különösen. Ráadásul bármikor kaphatók az év során, s már nem is elvetemült összegért. Rengeteg módja van az elkészítésének. Lehet belőle sajttal püré, krémleves, vagy csak sima leves, zöldség fasírt, s még sorolatnám, de nekem nagy kedvencem a csőben sült változat.
 
 
Szeretem a sütőben készülő ételeket, mert azokat csak össze kell dobálni, betolni a rácsra s míg készül, csinálhat mást az ember.No lássuk.
 
Csőben sült karfiol
 
1 nagy karfiol rózsáira szedve
1 nagy tejföl
2 db tojás
10 dkg sajt
bors
őrölt kömény
 
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, majd sós vízben 10 percet főzöm, leszűröm, s egy jénai tálba teszem. A tejfölt elkeverem a fűszerekkel és a tojással, s ráöntöm a karfiolra. A tetejére reszelt sajtot teszek, majd az edényt lefedve a sütőben 1 óra alatt 180 fokon készre sütöm.
 
Nem kell bele zsíradék, sem más folyadék sem. Könnyű, húsmentes étel, mégis laktató. Bár aki nem éri be vele, az köretként is tálalhatja.
 
Próbálják ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...