2015. március 12., csütörtök

Ami kimaradt

Kedves Olvasó! Sok mindent készítettem, sokakról nincs kép, néhány apróságot mégis megosztanék most. 

Elmúlt pár szülinap, s  ízre ugyan - a megajándékozottak véleményét közlöm - kiváló édességek készültek, de én a formákkal egyáltalán nem voltam megelégedve.

Apukámnak elkészítettem életem első dobos tortáját, ami isteni lett, de a tetején a mázat még gyakorolnom kell. A receptet pótlom, sajnos elkevertem valahová, de amint meglesz, megtalálható lesz itt a BK-n.


Készítenem kellett egy mazsola nélküli oroszkrém tortát - jajj, istenem, milyen az ! - egy vízeséses témában. Ezzel sem voltam formailag elégedett. Kakaós piskótát töltöttem meg, s vontam be a rumba áztatott mazsola nélkül készült tejszínes krémmel, amit kakaóporral és fondantból gyúrt fákkal, s kék zselatinnal díszítettem.


Karácsonyra rengeteg habcsókot csináltam. Volt, amelyik ajándékként, volt ami a karácsonyfán díszként végezte. Utóbbiak rózsaszínűek lettek, s Nagyláb keverte a tojásfehérjét hozzá. A recept ApróSéf-től van, elronthatatlan, egyszerűen tökéletes.


Készült isteni csont nélküli töltött csirke - kép olyan vacak, hogy nem rakom fel -, batyuba töltött szarvas ragu, s hamis mascarponeval készült tiramisu is. S bár születésnapom volt, én bizony torta nélkül maradtam. Visszanyalt a fagyi, de nem volt okom keseregni, mert az ünnepek családi körben teltek, végre nálunk és remekül éreztük magunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...