2013. április 13., szombat

Nyár-ősz-tavasz ízeiben

Délutánonként, mikor Nagyláb alszik, néha leülök picit a képernyő elé. Ott láttam Anne Burrel mesterszakácstól egy sütőtökös receptet, ami nagyon megtetszett. Persze nem írtam le, aminek az lett a következménye, hogy mindössze arra emlékeztem, hogy sütőtök és paradicsom volt a mártásban és hozzákevert tarhonyát. Alapnak megfelelt, ebből megalkottam a saját verziómat tésztával. A legjobb az egészben, hogy a sütőtök újabb felhasználási formáját rejti. Íme a recept:


Sütőtökös-paradicsomos pulykaragu tésztával

15 dkg pulykamell filé
10 dkg sütőtök
1 db 15 cm-es cukkini
1 csomag koktélparadicsom
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk. cukor
só ízlés szerint
1 tk. őrölt bors
2 tk. kakukkfű
2 ek. olívaolaj
2 dl víz (bor is lehetett volna, de nem volt itthon)

Feltettem főni a tésztavizet, s egy fél kg-os tésztát főztem mellé. hogy milyet? Ezt önökre bízom. 
A zöldségeket - a paradicsom kivételével - fél cm-es kockákra, a pulykahúst vékony csíkokra vágtam, majd az egészet az olívaolajon elkezdtem megpirítani, majd párolni. Pároláshoz felöntöttem vízzel. Sóztam, borsoztam, ráöntöttem a  paradicsomokat is, s az egészet összefőztem. Mielőtt kész lett, meghintettem a kakukkfűvel. Egyet rottyan és kész is!


Viszonylag gyorsan elkészül, ezért azoknak is javaslom, akik nem szeretnek sokat a konyhában pepecselni. Múzs csak annyit mondott, mikor elkészült és szokás szerint belekóstolt az ételbe: "Ez igen!". Hölgyeim és Uraim kell ennél több?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...