2013. január 16., szerda

Téli gyors, hideg vacsora éhes férjnek

Vizsgaidőszak van. Ilyenkor Múzst szinte lehetetlen kimozdítani a könyvek és jegyzetek halmai közül. Az evést is szereti gyorsan letudni, én pedig igyekszem ettől függetlenül agysejteket gazdagító, ízletes fogásokkal előállni, s mindig csempészek a tányérra némi zöldséget is. Jelen esetben egy villámgyors halkrémet kreáltam.

Halkrém

1 doboz natúr, vagy növényi olajos hal (én szardíniából szeretem a legjobban)
fél citrom leve
2 dkg puha vaj (nem margarin)
1 gerezd fokhagyma

A halat egy tálba öntöm, s villával összenyomkodom. Hozzáteszem a vajat, citromlét, ráreszelem a fokhagymát, s az egészet alaposan összekutyulom. Akinek hiányzik belőle még só, vagy bors, tegyen hozzá bátran, én nem szoktam.


Egy szelet pirítós és egy bögre tea kíséretében igazán ínycsiklandozó vacsora lehet. Kiegészíthető még kemény tojással, olívabogyóval,  kifli karikákra kenve kiváló vendégváró fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...