Nem vagyok nagy sütis, ahogy a korábbi írásaimban már tapasztalhatta az Olvasó, de vannak olyan édességek, amikkel le lehet venni a lábamról, illetve én is szeretek másokat elkápráztatni vele. Ilyen a következő csokiszuflé, ami kívül kemény, belül kissé folyik. Elronthatatlan igazi csokibomba és isteni! Egy csajos este, vagy meghitt együttlét majdnem elengedhetetlen kelléke. Én Hildustól kaptam a receptet, de több helyen is beleszaladtam már.
Csokiszuflé két személyre
1 tojás + 1 tojás sárgája
3,5 dkg cukor
6 dkg vaj
6 dkg étcsokoládé ( én 70%-ost használtam, de a tortabevonón kívül bármelyik jó)
1,6 dkg liszt
vaj és kakaópor a szufléforma kikenéséhez
A sütőt 220 fokra előmelegítettem, a két kicsi szufléformát kikentem vajjal, kakaóval körbehintettem.
A csokit a vajjal felolvasztottam. Hivatalosan gőz felett kéne, de most nagyon gyorsan el akartam készülni, így mikroban melegítettem fel.
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáöntöttem a kihűlt csokimasszát, végül óvatosan beleforgattam a lisztet is, majd a két formában elosztottam.
A sütőben összesen 10-12 percet kell töltenie, hogy a közepe még folyjon. Amit a képen lát a kedves Olvasó az az a verzió, mikor az ember közben gyereket fürdet és bent felejti a sütőben 20 percre. Így is finom, de már alig folyt a közepe. Érdemes az időt betartani..
Mi a formából ettük ki, de ki-ki kedve szerint kiteheti tányérra. Chilis, vagy mentés vanília fagyi, vagy gyümölcsszósz illik hozzá nagyon.
Próbálják ki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése