Hókifli
35 dkg liszt
25 dkg margarin, vagy vaj (én ehhez margarint szoktam használni)
1 kis pohár tejföl
2 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
savanyú lekvár
porcukor a forgatáshoz
A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót, majd az egészet elkeverjük. Beledaraboljuk a zsiradékot, s a száraz résszel alaposan elmorzsoljuk. Ezután hozzátesszük a tejfölt, s a tésztát simára gyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe, hogy könnyebb legyen később dolgozni vele.
A kihűlt tésztát 4 részre vágjuk, majd egyenként 1-2 mm vastagságú köröket nyújtunk belőle. A köröket további 8 részre, azaz háromszögekre osztjuk. Megkenjük - lehetőleg szilárd - lekvárral a vastag szélénél, s feltekerjük, mint egy kiflit. Kenetlen sütőlemezre tesszük, s addig sütjük, míg enyhe színt kap a kiflik teteje. Még forrón porcukorba forgatjuk.
Nálunk nagy sláger, próbálják ki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése